Medlemskrav og titler

Ved søknad om medlemskap må oppfylte fagkrav (se under) dokumenteres. I tillegg må søkeren legge ved et portrettbilde og ansettelsesbevis eller firmautskrift (for selvstendig næringsdrivende).

Alle utdanninger, også utenlandske, blir vurdert ved forespørsel. Ta kontakt hvis du lurer på noe.

Massør

235 timer massasje + 165 timer anatomi/fysiologi.

Massasjeterapeut

370 timer massasje og andre terapeutiske teknikker + 30 studiepoeng medisin (tilsvarer 1/2 år fulltidsstudium).

Fagutdanning i massasjeterapi, fysioterapi, naprapati, osteopati eller kiropraktikk kvalifiserer også til denne tittelen.

Idrettsmassør

Mange massører har utdanning som personlig trener eller annen idrettsfaglig utdanning, med tilleggskurs i massasje. Tittelen gis til de som har utdanning av minst samme omfang som en massør, men hvor fordelingen mellom treningslære og massasje kan variere.

Thaimassør

150 timer Tradisjonell Thaimassasje.

Yogamassør

Utdannet massør eller yogalærer + 135 timer i yogamassasje.