Hva er massasje?

Hva er massasje - Norsk Massasjeforening

Massasje lindrer smerter og stress

Formålet med massasje er generelt å redusere muskelspenninger, muskelsmerter og stress. Massasje brukes også ofte av idrettsutøvere for å forbedre ytelse og restitusjon.

Effektive metoder

Vanlige massasjeteknikker er stryking, knaing, tapping og risting. I massasjeterapi brukes også stretching og punkttrykk (pressur). Massasjeteknikkene utføres med fingre, hender, underarmer, albuer, knær eller føtter – avhengig av massasjetradisjonen.

I profesjonell massasje blir klientene behandlet mens de ligger på en massasjebenk, sitter i en massasjestol eller ligger på en matte på gulvet.

Noen massasjemetoder utføres mens klienten har på seg klær (f.eks. Tradisjonell thaimassasje), mens andre bruker massasjeoljer på huden for riktig mengde friksjon.

Ingen bivirkninger

Massasje har generelt ingen negative bivirkninger, men klienter bør likevel være i normal form. Massasjeterapeuter bør bruke et medisinsk spørreskjema når de mottar nye klienter, og henvise dem til autorisert helsepersonell hvis det er noen tvil om klientenes helse.

Profesjonalitet

Klienter rådes til å benytte godkjente og registrerte massasjeterapeuter, slik som medlemmene i Norsk Massasjeforening. Dette sikrer at terapeuten har riktig utdanning og følger etikken og forskriftene i den seriøse massasjebransjen.