Medlemskrav og titler

Ved søknad om medlemskap må oppfylte fagkrav (se under) dokumenteres.
Alle utdanninger, også utenlandske, blir vurdert ved forespørsel.
VEKS-kurs og Førstehjelpskurs kan bli et krav i løpet av 2020.

KLASSISK MASSASJE

Massør

500 timer utdanning innen massasjeteknikk og anatomi/fysiologi + 100 timer egenpraksis.

Norsk Massasjeskole, Axelsons Institute og Institutt For Helhetsmedisin er de aktive norske skolene som har godkjente utdanninger.

Utdanning fra andre norske og utenlandske skoler blir vurdert individuelt.

Massasjeterapeut

Massør + 150 timer avansert terapeutisk massasjeteknikk + 30 studiepoeng medisin.

Det forutsettes at utøveren har kompetanse innen triggerpunktbehandling, PNF-stretching og andre tilleggsteknikker innen fysiologisk massasjebehandling.

Fagutdanning i Fysioterapi, Naprapati, Osteopati eller Kiropraktikk kvalifiserer også til denne tittelen hvis utøveren har tilstrekkelig opplæring i massasjeteknikker.

Idrettsmassør

Mange massører har utdanning som Personlig Trener eller annen idrettsfaglig utdanning, med tilleggskurs i massasje.

Tittelen gis til de som har utdanning av minst samme omfang som en massør, men hvor fordelingen mellom treningslære og massasje kan variere.

Velværemassør

150 timer utdanning i Aromaterapi, Hudpleie eller lignende, med kroppsmassasje som en vesentlig del av (eller tillegg til) utdanningen.

ASIATISK MASSASJE

Thaimassør

150 timer utdanning i Thaimassasje.

Thaimassasjeterapeut

Thaimassør + minst 300 timer videreutdanning i Thaimassasje.

Tuinamassør

150 timer utdanning i kinesisk Tuinamassasje.

Shiatsumassør

150 timer utdanning i japansk Shiatsumassasje.

Yogamassør

135 timer utdanning i Yogamassasje i tillegg til godkjent utdanning som massør eller yogalærer.

Yogamassørutdanningen hos Axelsons Body Work School kvalifiserer for medlemskap – både mens du studerer (studentmedlemskap er gratis) og når du er ferdig.