Medlemskrav og titler

Ved søknad om medlemskap må oppfylte fagkrav (se under) dokumenteres. Alle utdanninger, også utenlandske, blir vurdert ved forespørsel.

Medlemskapet gjelder for et kalenderår om gangen, og fornyes automatisk ved at faktura for neste år sendes ut per e-post i november/desember. Medlemskapet må sies opp skriftlig per e-post innen fakturaens forfall, ellers regnes det som fornyet og faktura må betales. Innbetalt medlemskontingent refunderes ikke.


KLASSISK MASSASJE


Massør

450 timer innen massasjeteknikk og anatomi/fysiologi.

Norsk Massasjeskole, Axelsons Institute og Institutt For Helhetsmedisin er de aktive norske skolene som har godkjente utdanninger.

Utdanning fra andre norske og utenlandske skoler blir vurdert individuelt.

Massasjeterapeut

Massør + 150 timer avansert terapeutisk massasjeteknikk + 30 studiepoeng medisin.

Det forutsettes at utøveren har kompetanse innen triggerpunktbehandling, PNF-stretching og andre tilleggsteknikker innen fysiologisk massasjebehandling.

Fagutdanning i Fysioterapi, Naprapati, Osteopati eller Kiropraktikk kvalifiserer også til denne tittelen hvis utøveren har tilstrekkelig opplæring i massasjeteknikker.

Idrettsmassør

Mange massører har utdanning som Personlig Trener eller annen idrettsfaglig utdanning, med tilleggskurs i massasje.

Tittelen gis til de som har utdanning av minst samme omfang som en massør, men hvor fordelingen mellom treningslære og massasje kan variere.

Velværemassør

150 timer massasjeteknikk og anatomi/fysiologi, med fokus på avspenning og stressreduksjon. Denne utdanningen kan tas på Norsk Massasjeskole.

De som har utdanning innen Aromaterapi, Hudpleie eller lignende, kan ta eventuelt ta et tilleggskurs i Avspenningsmassasje.


ASIATISK MASSASJE


Thaimassør

150 timer utdanning i Thaimassasje.

Thaimassasjeterapeut

Thaimassør + minst 300 timer videreutdanning i Thaimassasje.

Tuinamassør

150 timer utdanning i kinesisk Tuinamassasje.

Shiatsumassør

150 timer utdanning i japansk Shiatsumassasje.

Yogamassør

150 timer utdanning i Yogamassasje.