Medlemskrav og titler

Ved søknad om medlemskap må oppfylte fagkrav (se under) dokumenteres.
Alle utdanninger, også utenlandske, blir vurdert ved forespørsel.
VEKS-kurs kan bli et krav i løpet av 2020.

KLASSISK MASSASJE

Massør

235 timer utdanning i klassisk/svensk massasje + 165 timer anatomi/fysiologi.

Massasjeterapeut

Massør + 370 timer massasjeterapi + 30 studiepoeng medisin.

Det forutsettes at utøveren har kompetanse innen triggerpunktbehandling, stretching og andre tilleggsteknikker innen fysikalsk behandling.

Fagutdanning i Massasjeterapi, Fysioterapi, Naprapati, Osteopati eller Kiropraktikk kvalifiserer også til denne tittelen.

Idrettsmassør

Mange massører har utdanning som Personlig Trener eller annen idrettsfaglig utdanning, med tilleggskurs i massasje.

Tittelen gis til de som har utdanning av minst samme omfang som en massør, men hvor fordelingen mellom treningslære og massasje kan variere.

Velværemassør

150 timer utdanning i Aromaterapi, Hudpleie eller lignende, med kroppsmassasje som en vesentlig del av (eller tillegg til) utdanningen.

ASIATISK MASSASJE

Thaimassør

150 timer utdanning i Thaimassasje.

Thaimassasjeterapeut

Thaimassør + minst 330 timer videreutdanning i Thaimassasje.

Tuinamassør

150 timer utdanning i kinesisk Tuinamassasje.

Shiatsumassør

150 timer utdanning i japansk Shiatsumassasje.

Yogamassør

135 timer utdanning i Yogamassasje i tillegg til godkjent utdanning som massør eller yogalærer.

Yogamassørutdanningen hos Axelsons Body Work School kvalifiserer for medlemskap – både mens du studerer (studentmedlemskap er gratis) og når du er ferdig.